پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/09

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

صبح امروز به مناسبت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی" جشنواره غذای سالم "به همت واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه با حضور بیش از 50نفر از رابطین بهداشتی و پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی شهردهدشت در محل مرکز جامع سلامت امام علی (ع) این شهر برگزار شد.

صبح امروز به مناسبت بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی" جشنواره غذای سالم "به همت واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه با حضور بیش از 50نفر از رابطین بهداشتی و پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی  شهردهدشت در محل مرکز جامع سلامت امام علی (ع) این شهر برگزار شد.


 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛در این همایش که مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان کهگیلویه ،رئیس مرکز بهداشت و سایر مسئولین شبکه و جمعی از پرسنل مراکز و ستاد شبکه حضور داشتند ،کارشناس مسئول واحد تغذیه با تاکید بر این نکته که مصرف زیاد قند ،نمک و چربی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر می باشند ،بیان داشت:قند وشکر کالری زیادی برای بدن تامین می کنند اما متاسفانه فاقد مواد مغذی لازم هستند لذا بایستی سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشکیل دهند.


مرضیه کامران در این زمینه تصریح کرد: برخی از انواع قندها به طور طبیعی در میوه ها ،سبزی ها و سایر مواد غذایی یافت می شوند اما بسیاری از مواد غذایی که مصرف می شوند دارای شکر افزوده هستند.


وی ادامه داد : این نوع شکر برای افزایش طعم به محصولاتی که در کارخانه ها یا در خانه تولید می شوند ،افزوده می شوند که مهمترین منابع شکر افزوده ،نوشابه های گازدار،ماءالشعیر،آب میوه های صنعتی ،شیر و ماست با طعم میوه  ،شیرکاکائو،شیرشکلات بستنی،انواع کیک و شیرینی و شکلات ها هستند لذا در حقیقت شکر افزوده عامل اصلی بروز مشکلات سلامتی در این زمینه می باشد.


کامران افزود:با توجه به اهمیت تهیه غذای سالم با حداقل مصرف قند وشکر توصیه می شود به هنگام آشپزی برای طبخ کیک وشیرینی و دسرها قند وشکر کمتری مصرف و از جایگزین های طبیعی نظیر عسل ،خرما و شیره میوه جات گوناگون استفاده شود.


کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه در ادامه به عوارض ناشی از مصرف زیاد نمک وچربی در تهیه غذاها اشاره کرد و بیان داشت:اگر به تدریج مقدار نمک افزوده شده به غذا را کاهش دهید ظرف چند هفته ذائقه شما به غذای کم نمک عادت می کند.


وی در پایان بیان داشت:با کم کردن میزان قند ،نمک ،روغن و چربی در غذاهای سنتی ،آنها را به جای انواع فست فودها که چربی زیاد دارند استفاده کنید.


خطرنشان می شود از تعداد بیش از 50غذای تهیه شده پس از داوری 3نفر از کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت کهگیلویه تعداد 10غذا به عنوان غذاهای برگزیده انتخاب شدند که به تهیه کنندگان آنها جوایزی به همراه لوح یادبود جشنواره اهداء گردید/9


 خبر:آرمان شفایی